Terapiahevoset

Purjeen Sävel ”SÄLLI”

Kesällä 2003 löysin melko pitkän etsinnän jälkeen suomenhevos-ruunan, jolla oli ominaisuudet toimia terapiatyössä. Purjeen Sävel, joka sai lempinimen Sälli, alkoi sitten opetella terapiahevosen työtä ja pikkuhiljaa aloin käyttämään sitä terapioissa. Sälli on säkäkorkeudeltaan n.156 cm ja liikkeiltään melko iso. Sälli toimii terapiahevosena usein hiukan isompien asiakkaiden kanssa, jotka ovat fyysisesti näppäriä ja jotka eivät pelästy sen touhukkuutta hoitotilanteissa. Sälli on mukavan näköinen suomenhevosen ”perikuva”, rauhallinen ja varma ratsu, jolla on sopivasti pilkettä silmäkulmassa. Se on luotettava maastopolle ja kärryajelu sen kanssa on turvallista ja mukavaa. Sälli kunnostautuu talvisin silloin tällöin myös hiihtoratsastuksen vetäjänä.

MYNTA

Vuoden 2004 lopulla löytyi Mynta, suloinen, silloin 6-vuotias Pohjoisruotsinhevos-tamma. Mynta on valloittava persoona niin ulkoisilta kuin sisäisiltä ominaisuuksiltaan. Terapiatyössä sen vahvuuksia ovat rauhallisuus hoitotilanteissa, kontaktinhalu lapsiin, sopiva koko ja mukavat liikkeet. Koulutustaso ei ole kovin korkea, mutta terapiatyössä se toimii hyvin. Mynta osaa olla myös melko jääräpäinen, mutta toisaalta se on hyvin herkkä ja opettaakin asiakkaita käyttämään kehoaan oikein.

Lainaponit EIRIK ja EIFFEL

Nämä ihastuttavat pikkuponit ovat olleet käytössäni vuodesta 2010. Heidän touhuja seuratessa päästään usein hyviin keskusteluihin ja tuntuu, että lapset peilaavat herkästi omia tunteitaan pikkuheppojen kautta. Isä-poni ja poikansa toimivat mainiosti ja monipuolisesti hevostaitojen opettelussa. Pienimmille asiakkaille on mukavaa opetella esim. taluttamista ensin ponin kanssa. Kärryajelu sujuu myös näiltä kavereilta. Iloisen ponikaksikon bravuuri-toimintaa ja aina yhtä suosittua on jalkapallon pelaaminen.

                                                                                      Eirik ja Eiffel