Terapiahevoset

Purjeen Sävel ”SÄLLI”

Kesällä 2003 löysin melko pitkän etsinnän jälkeen suomenhevos-ruunan, jolla oli ominaisuudet toimia terapiatyössä. Purjeen Sävel, joka sai lempinimen Sälli, alkoi sitten opetella terapiahevosen työtä ja pikkuhiljaa aloin käyttämään sitä terapioissa. Sälli on säkäkorkeudeltaan n.156 cm ja liikkeiltään melko iso. Sälli toimii terapiahevosena usein hiukan isompien asiakkaiden kanssa, jotka ovat fyysisesti näppäriä ja jotka eivät pelästy sen touhukkuutta hoitotilanteissa. Sälli on mukavan näköinen suomenhevosen ”perikuva”, rauhallinen ja varma ratsu, jolla on sopivasti pilkettä silmäkulmassa. Se on luotettava maastopolle ja kärryajelu sen kanssa on turvallista ja mukavaa. Sälli kunnostautuu talvisin silloin tällöin myös hiihtoratsastuksen vetäjänä.

 

MYNTA

Vuoden 2004 lopulla löytyi Mynta, suloinen, silloin 6-vuotias Pohjoisruotsinhevos-tamma. Mynta on valloittava persoona niin ulkoisilta kuin sisäisiltä ominaisuuksiltaan. Terapiatyössä sen vahvuuksia ovat rauhallisuus hoitotilanteissa, kontaktinhalu lapsiin, sopiva koko ja mukavat liikkeet. Koulutustaso ei ole kovin korkea, mutta terapiatyössä se toimii hyvin. Mynta osaa olla myös melko jääräpäinen, mutta toisaalta se on hyvin herkkä ja opettaakin asiakkaita käyttämään kehoaan oikein.

 EIRIK ja EIFFEL im memoriam

Rakkaat pienet ponit olivat käytössäni vuosia. Vanhuus ja sen tuomat sairaudet veivät nämä ihanat ponit liian äkkinäisesti pois meiltä. Eirikiä ja Eiffeliä jäivät omistajan ja minun lisäkseni kaipaamaan monet lapset ja nuoret. Tämä isä-poika pari teki vaikutuksen sympaattisuudellaan, kiltteydellään ja iloisuudellaan. Mahtavinta lasten mielestä oli pelata jalkapalloa näiden kavereiden kanssa – sekä katsella heidän iloista laukkaamista vapaana kentällä tai maneesissa. He herättivät monenlaisia tunteita ja antoivat aiheita hyviin keskusteluihin asiakkaiden kanssa. He toimivat mainiosti ja monipuolisesti hevostaitojen opettelussa. 

Nyt he ovat taivasmatkallaan eläen ikuisesti sydämissämme.

                                                                                      Eirik ja Eiffel